ЈАВЕН ПОВИК ДО ЛОКАЛНИТЕ УГОСТИТЕЛИ ЗА УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „КАМЕНИЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2022“

Културно-информативен центар „Романса“ и оваа година традиционално ја организира манифестацијата „Каменичко Културно Лето 2022“. Оваа манифестација се организира за одбележување … ПОВЕЌЕ

ДЕН НА ДИЈАСПОРАТА

На манастирско-туристичкиот комплекс”Еленец”,село Цера,традиционално секоја година во месец Август се организира манифестацијата Ден на дијаспората,манифестација подржана од нашите иселеници надвор … ПОВЕЌЕ

МОМЧЕТО ФАНТОМ (Phantom Boy)

Нов детски анимиран филм+8г. Продолжуваме со активностите во Јули со нова кинопроекција на детскиот анимиран филм Момчето фантом. СРЕДА 06.07.2022 … ПОВЕЌЕ

“ЏИФОНИ” МАКЕДОНИЈА

Најдобриот филмски фестивал за деца и млади, Џифони Македонија кој  деновиве  се одржа во просториите на КИЦ”Романса”односно во Домот на … ПОВЕЌЕ