КАЈМАК

-кинопроекција-16+ Најновото македонско филмско остварување на нашиот најпознат режисер Милчо Манчевски. „Кајмак на Милчо Манчевски ја доживеа и премиерата во … ПОВЕЌЕ

ЗВУКОТ НА РАДОСТА

“Звукот на радоста” всушност е новата театарска премиера на нашите актери аматери од Македонска Каменица во режија на Тара Димитровска. … ПОВЕЌЕ

МИМИ

Најновото македонско филмско остварување и во Домот на Културата во Македонска Каменица -понеделник,07.11.2022 година -почеток 19 часот -влез: 100 ден. … ПОВЕЌЕ

ДИЗНИ

Аматерска театарска претстава Почитувани ви го претставуваме првото издание на нашата и вашата режисерка Тара Димитровска.Прво издание направено и сработено … ПОВЕЌЕ