20-ТА МЕЃУНАРОДНА КОЛОНИЈА “КАРПИНО”

Почитувани КИЦ”Романса”Македонска Каменица ве поканува на отворање на ликовната изложба на 20-тата меѓународна ликовна колонија Карпино од Куманово.
За прв пат имате можност да се уверите во уметноста од овој крај затоа не пропуштајте ја оваа ликовна колонија која доаѓа во Домот на Култутрата во Македонска Каменица
-петок 24.02.2023 година
-отворање,почеток 12 и 30 часот,фоаје Дом на Културата Македонска Каменица.
кратка содржина:
20-та меѓународна ликовна колонија Карпино 2022 се одржа во период од 17.08.2022 do 24.08.2022 во етни село-Тимчевски
Учествуваа 12 уметници од Америка,Србија и Македонија.
Освен творење во традиционален амбиент уметниците имаа можност да ги посетат:,
-црква Св.Ѓорѓи од Старо Нагоричане 14 вek.
-Споменикот на паднатите борци во кумановската битка
-Kамени кукли во село Куклица
-Средновековни кули во Кратово.
Најголем дел од сликите се акрили на платно ,но имаше и колажна техника и масло на платно.

image description

Bookmark the permalink.

Comments are closed