ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛИКОВНА СЕКЦИЈА

Почитувани Културно информативниот центар”Романса”Македонска Каменица започнува со ликовна секција,чија цел е формирање на Каменичка ликовна колонија во склоп на КИЦ Романса.
Ликовната секција ќе започне со работа од 01.02.2023 година и истата ке ја води Климентина Соколовска -дипломиран ликовен уметник од областа на класичното сликарство.
Затоа упатуваме јавен повик до сите ученици,студенти но и останати граѓани од Општина Македонска Каменица да се пријават на ликовната секција најдоцна до 01.02.2023 година во просториите на Домот на Културата секој работен ден од 09.до 15 часот.може да се пријавувате во инбокс на фб но и на телефон 078-566-469.Покрај ликовната секција ќе започнеме со работа и на полето на литературата односно со литературна секција и средби на роднокрајни автори.
Со почит,
КИЦ Романса Македонска Каменица
Bookmark the permalink.

Comments are closed