КАЈМАК

-кинопроекција-16+
Најновото македонско филмско остварување на нашиот најпознат режисер Милчо Манчевски.
„Кајмак на Милчо Манчевски ја доживеа и премиерата во Тајван, каде се прикажуваше на Филмскиот фестивaл Golden Horse во Тајпеј. За време на премиерата имаше две преполни проекции и едночасовни редици на публиката за автограм од македонскиот режисер. Ова следеше по сесиите разговори со публиката која ја пофали приказната и кажа дека постојано изненадува.“
Кај нас премиерата ќе ја има токму на 17 ноември 2022 година на територија на Македонија во поголем број градови.
Ние како Дом на Културата ја имаме честа премиерно и кај нас во истиот ден да го прикажуваме..
ЧЕТВРТОК 17.11.2022 ГОДИНА
ПОЧЕТОК: 19 ЧАСОТ
ВЛЕЗ: 100 ДЕН.
Во продолжение и трејлерто на филмот:
Bookmark the permalink.

Comments are closed