МИМИ

Најновото македонско филмско остварување и во Домот на Културата во Македонска Каменица
-понеделник,07.11.2022 година
-почеток 19 часот
-влез: 100 ден.
– 12 + за публика
-Првите 5(пет) кои ке се пријават во инбокс добиваат гратис карта
краток синопис:
Мими ги напушта своите родители, и болното минато од родното место, за да студира воСкопје. Ја запознава Сара – млада мајка со богатно насилен сопруг. Работејќи во киоскот на вујко и како бебиситерк заСара, Мими копнее поединственото што неможе да го има – мајчинството.
Во продолжение и трејлерот од филмот:
УЛОГИ:
НАТАЛИЈА ТЕОДОСИЕВА
ТАМАРА РИСТОСКА
ОЛИВЕР МИТКОВСКИ
ПЕТАР МИРЧЕВСКИ
САШКО КОЦЕВ
СТЕФАН СПАСОВ
ДЕНИЗ АБДУЛА
ВЛАДИМИР ПЕТКОВИЌ
Режија:ДАРИЈАН ПЕЈОВСКИ
продукциска куќа:Скопје студио филм
Не пропуштајте ги македонските филмски изданија,да си го негуваме и подржуваме нашето производство.
Bookmark the permalink.

Comments are closed