По 37-ми пат МФФ “Истибањско Здравоживо – 2022” во Македонска Каменица

13 Септември 2022 година,вторник, гостување во Општина Македонска Каменица и тоа:
-17.30 часот Дефиле низ улиците на Општина Македонска Каменица,
-18 часот Концертен настап на повеќе ансамбли од земјава и странство на градскиот плоштад во Македонска Каменица
Фестивал единствен и уникатен не само во Македонија, туку и пошироко по својата концепција и содржините што ги нуди.
ЗАЕДНИЧКО ОРО НА СИТЕ УЧЕСНИЦИ СО ПРИСУТНАТА ПУБЛИКА… ДОБРЕДОЈДЕНИ СТЕ СИТЕ ЗА ДА СЕ СЛАДИТЕ ВО ТРАДИЦИИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И НАРОДИТЕ ОД СВЕТОТ
Организатор:Фолклорен Ансамбл”КИТКА” Истибања
Bookmark the permalink.

Comments are closed