ДЕН НА ДИЈАСПОРАТА

На манастирско-туристичкиот комплекс”Еленец”,село Цера,традиционално секоја година во месец Август се организира манифестацијата Ден на дијаспората,манифестација подржана од нашите иселеници надвор од границите на Република Македонија.
Манифестацијата е во организација на КИЦ”Романса”Македонска Каменица,Општина Македонска Каменица и здружението на граѓани при манастирскиот комплекс Еленец од село Цера.
Оваа година на манифестацијата ке настапи еден од познатите фолк пеачи Дарко Билбиловски и локалниот бенд Актив бенд.
Манифестацијата Ден на Дијаспората ќе се одржи на ден сабота 13.08.2022 година со почеток од 11 часот.

Bookmark the permalink.

Comments are closed