МОНОДРАМАТА “БЛАГУНА“ ВО ИЗВЕДБА НА ШЕНКА КОЛОЗОВА

Во склоп на манифетацијата на Министерство за култура на Република Македонија. „Нов културен бран“ кај нас  во Домот на Културата ќе гостува Шенка Колозова  со монодрамата Благуна во понеделник на 6 ноември со почеток од 12 часот.Влезот е бесплатен

Монодрама „Благуна“ во изведба на Шенка Колозова

по текст на Владо Малески од романот „Разбој“

режија и адаптација на Шенка Колозова

продуцент Семра Хасанаговска, од Културни гостувања, Скопје

Претставата е наменета за лица над 15 години.односно исклучиво за учениците од средното општинско училиште Миле Јаневски Џингар од Македонска Каменица.Но исто така се покануваат и сите граѓани над 15 години од општината да присуствуваат на ова прекрасна монодрама.

Bookmark the permalink.

Comments are closed