32 ри М.Ф.Ф ИСТИБАЊСКО ЗДРАВОЖИВО 2017 ГОДИНА

Веке традиционално неколку години наназад караванот на Истибањското Здравоживо доаѓа во општина Македонска Каменица. Фестивалот е во организација на на ансамблот “Китка“ од Истибања.

На самиот фестивал учествуваат ансамбли и фолклорни друштва од голем број земји од светот. Караванот во општина Македонска Каменица е предвиден за понеделник 18.Септември 2017 година со почетно дефиле по улицата Александар Македонски со почеток од 17 и 30 часот а настапот на ансамблите и фолклорните друштва е предвиден во 18 часот во Домот на Културата во Македонска Каменица.


На фестивалот ке нстапат голем број ансамбли и фолклорни друштва од следниве земји:
-Република Македонија
-Црна Гора
-Брегот на Слонова Коска
-Словачка
-Алжир
-Бугарија
-Колумбија
-Сиера Леоне
-Египет
-Србија
-Хрватска
-Романија
-Турција
Ги повикуваме сите љубители на фолклорот од општина Македонска Каменица да бидат дел од овој прекрасен фестивалски караван во Домот на Културата.

Bookmark the permalink.

Comments are closed