Во Домот на Културата Македонска Каменица гостува Мандолински камерен квинтет Дом на културата “Тошо Арсов“ – Виница

Премиерно за сите ученици од основното училиште “св.Кирил и Методиј“  и средното општинско  училиште од Македонска Каменица “Миле Јаневски Џингар од Македонска Каменица како и за сите граѓани од општината во петок на 15 септември со почеток од 12 и 30 часот во домот на Културата во Македонска Каменица ке гостуваат Мандолински камерен квинтет  Дом на културата “Тошо Арсов“ – Виница. На концертот ќе бидат изведени дела од Бах, Моцарт, Чајковски, Вивалди… Дела од филмска музика, обработки на  традиционални италијански и руски песни.

Затоа ги повикуваме и останатите љубители на класичната музика да дојдат и да уживаат во едночасовнио концерт.

Bookmark the permalink.

Comments are closed