Фолклорна вечер на градски плоштад Македонска Каменица

 

13664553_10207390373065562_1724902413_n

Во склоп на Каменичко Културно Лето 2016 година Културно-информативниот центар Романсаи Културно-уметничкото друштво Вера ЈоциќМакедонска Каменица со подршка од општина Македонска Каменица,за сите граѓани на општината но и пошироко организираат фолклорна вечер која ке се одржи на 09.Август 2016 година со почеток од 19 часот.

KUD Jedinstvo

На фолклорната вечер ке учествуваат неколку културно-уметнички друштва од Балканот но и од Република Македонија.Целта е негување на културно уметничките вредности, ора, песни, обичаи и традиција.

Бидете дел од оваа прекрасна фолклорна манифестација која е со цел заедничко дружење но и приближување на заеничките културно-уметничките вредности.

vranjska banja

Како што напоменавме оваа манифестација ке се одржи на Градски плоштад во Македонска Каменица 09.Август 2016 година.

Bookmark the permalink.

Comments are closed