ЈАВЕН ПОВИК ДО ЛОКАЛНИТЕ УГОСТИТЕЛИ ЗА УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈА „КАМЕНИЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2022“

Културно-информативен центар „Романса“ и оваа година традиционално ја организира манифестацијата „Каменичко Културно Лето 2022“. Оваа манифестација се организира за одбележување … ПОВЕЌЕ

ОТВАРАЊЕ НА ИЗЛОЖБА НА 35-ТА КОЛОНИЈА СВ.ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ И ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА”ИСТОРИСКИТЕ КОНТРОВЕРЗИИ ЗА НАСТАНИТЕ ВО 2001 ГОДИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА”

Денеска во фоајето на Домот на Културата во Македонска Каменица беше отворена изложбата од 35-та ликовна колонија СВ:Јоаким Осоговски а … ПОВЕЌЕ