Меѓуграничен проект со европски пари помеѓу КИЦ“Романса“заедно со општина М.Каменица и НЧ“Георги Тодоров 1885“ општина Белица Р.Бугарија

Општина Македонска Каменица ја продолжува успешната практика на искористување на европските фондови за реализација на проекти кои се од огромно … ПОВЕЌЕ

Во Домот на Културата Македонска Каменица гостува Мандолински камерен квинтет Дом на културата “Тошо Арсов“ – Виница

Премиерно за сите ученици од основното училиште “св.Кирил и Методиј“  и средното општинско  училиште од Македонска Каменица “Миле Јаневски Џингар … ПОВЕЌЕ

група Чардаш и новата македонска музичка ѕвезда Ристе Ристески ке гостуваат на Каменичко Културно Лето 2017 година

Една од прекрасните фолку групи од Република Македонија група Чардаш ке настапи на градскиот плоштад во Македонска Каменица,во рамките на … ПОВЕЌЕ