СВЕТА ПЕТКА,КРСТ ВО ПУСТИНАТА

-Жанр:Биографски, Драма
-Возрасна категорија: Трета категорија, + 12
Почитувани,филмот кој што го чекавме 20 години и еден од најтражените и најгледаните балкански филмови.
Специјално и во Домот на Културата во Македонска Каменица
-среда,15.02.2023 година
-почеток 18 часот
-влез: 100 денари
Кратка содржина:Побожната девојка Параскева, го напушта својот живот меѓу луѓето од Константинопол и тргнува кон Јорданската пустина, каде ги поминува следните 40 години од својот живот, борејќи се со искушенијата, гревовите и внатрешните демони. Го следиме нејзиниот пат од обична девојка до најсканата и напочитуваната светица на Православието.
трејлерот на филмот:
Не пропуштајте го еден од најгледаните филмови на балканот
Света Петка,Крст во Пустината.
Bookmark the permalink.

Comments are closed