“БРАЧНА ИГРА”

ХУМАНИТАРНА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА “Душички”
-вторник 13.12.2022 год.
-почеток: 19 часот
-влез:70 ден.
Почитувани КИЦ Романса Македонска Каменица заедно со продукција Златен заб организираат хуманитарна театарска претстава во која сите средства собрани од влезниците ќе бидат донирани на оние на кои највеќе им е потребна подршка а тоа се децата со попреченост во развојот.
Дојдете сите заеднички да им дадеме подршка и да покажеме хуманост за овие деца,кои најмногу што сакаат се љубов,поткрепа и топлина.
Краток опис:
Борба против себе си – за себе си.
Само вистината може да те ослободи, да те спаси…
Но понекогаш многу боли-кога посегнуваш по вистината-бидејќи си живеел толку далеку од неа.
Оваа претстава е обид да се стигне токму до неа (до вистината)-па поради тоа се влегува во борба или војна, понекогаш дури и со ближниот, со тој што најмногу го сакаш…
Продукција Златен Заб
Режисер: Ѓорѓи Ризески
Автор: Едвард Олби,
Улоги: Џилијан: Надица Петрова и Џек: Рахим Рамадани
Bookmark the permalink.

Comments are closed