Р А Ф И-Приказна за големата авантура на еден мал хрчак „РАФИ“

-Детско-тинејџерски игран филм
Приказна за големата авантура на еден мал хрчак „РАФИ“
-премиерно во Домот на Културата во Македонска Каменица
-среда 26.10.2022 година
-почеток 18 часот
-влез: 70 денари
– 8 + за сите возрасти..
Германскиот филм за деца „Рафи“ во режија на Аренд Агте Приказната се одвива околу малиот хрчак по име Рафи, куќно милениче на 8-годишниот Семи и подарок од неговиот татко. Рафи ќе се разболе од срце, ќе го украдат, а неговата потрага набрзо ќе стане одисеја на Семи низ големиот град Хамбург.
Домашното милениче на Семи е многу посебен хрчак наречен Рафи – не само што може да дава голови, туку и да намириса шверцувана роба. Но, еден ден, саканото милениче исчезнува. Ниту мајката на Семи, ниту неговата сестра немаат време да му помогнат да го бара Рафи, а таткото на Семи е далеку во Авганистан. Така Семи ја започнува потрагата самостојно. Наскоро излегува дека Рафи е киднапиран од безмилосен негативец …Повеќе премиерно за време на самото прикажување…
-Можете да го погледнете и краткиот трејлер за филмот:
Картите веќе се пуштени во продажба и истите можат да се подигнат од Домот на Културата.
Bookmark the permalink.

Comments are closed