“ПАТЕШЕСТВИЕТО НА ПРИНЦОТ“ (The Prince’s Voyage)

ДЕТСКИ АНИМИРАН ФИЛМ
Почитувани, продолжуваме со детските анимирани филмови за најмалата популација веќе од наредната недела и тоа:
15.09.2022 година,Четврток почеток 18 часот.Дом на Културата
ВЛЕЗ:70 ДЕНАРИ
втора категорија:+6 години
Може со заедничка организација со Учениците од основното училиште но и поединечно.
KРАТКА СОДРЖИНА:
Еден стар принц се насукува на непознат брег. Така ранет и изгубен е најден од младиот Том кој го носи кај неговите родители, двајца протерани научници кои имаат свој интерес за љубопитниот новодојденец. Како што смелото момче и мудриот кралски наследник започнуваат серија брилијантни бегства, нивниот капацитет за меѓусебно почитување и разбирање почнува да ги руши границите меѓу нивните светови.
Со помош на Том, Принцот открива општество за кое не знае ништо, додека родителите на Том решаваат да го искористат за да докажат дека нивната теорија дека постојат други мајмунски општества навистина била точна.
Дојдете заеднички да уживаме во патешествието на малиот принц..
Bookmark the permalink.

Comments are closed