ОТВАРАЊЕ НА ИЗЛОЖБА НА 35-ТА КОЛОНИЈА СВ.ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ И ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА”ИСТОРИСКИТЕ КОНТРОВЕРЗИИ ЗА НАСТАНИТЕ ВО 2001 ГОДИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА”

Денеска во фоајето на Домот на Културата во Македонска Каменица беше отворена изложбата од 35-та ликовна колонија СВ:Јоаким Осоговски а гостин кој ја иамше честа да ја отвори изложбата беше проф.д-р Јордан Михајловски од Крива Паланка,на која можеа да се видат дела на 7 домашни и 2 странски автори.
Псле тоа следуваше и промоцијата на книгата на м-р Мартин Додевски од Крива Паланка а главен промотор на истата беше токму проф.д-р Јордан Михајловски.Сите посетители и гости имаа можност да учествуваат во прекрасните ликовни дела на авторите како и на дел од содржината на книгата. Се надеваме и во иднина една ваква соработка со општина Крива Паланка со уште многу повеќе вакви и слични настани.
Bookmark the permalink.

Comments are closed