“ЏИФОНИ” МАКЕДОНИЈА

Најдобриот филмски фестивал за деца и млади, Џифони Македонија кој  деновиве  се одржа во просториите на КИЦ”Романса”односно во Домот на Културата во Македонска Каменица.
Филмскиoт фестивал за млади „Џифони патува“ го посетија младата популицаија од општина Македонска Каменица,односно организирано учениците од ОУ”СВ:Kирил и Методиј” и СОУ”Миле Јаневски-Џингар”
На фестивалот се прикажуваа филмови за млади, а програмата  се збогати и со три работилници. На театарската, фотографската и ликовната работилница младите од Македонска Каменица е ја поттикнаa својата креативност и се забавуваа изминативе два дена
Влезот беше бесплатен.
Bookmark the permalink.

Comments are closed