МОМЧЕТО ФАНТОМ (Phantom Boy)

Нов детски анимиран филм+8г. Продолжуваме со активностите во Јули со нова кинопроекција на детскиот анимиран филм Момчето фантом. СРЕДА 06.07.2022 … ПОВЕЌЕ

ОТВАРАЊЕ НА ИЗЛОЖБА НА 35-ТА КОЛОНИЈА СВ.ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ И ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА”ИСТОРИСКИТЕ КОНТРОВЕРЗИИ ЗА НАСТАНИТЕ ВО 2001 ГОДИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА”

Денеска во фоајето на Домот на Културата во Македонска Каменица беше отворена изложбата од 35-та ликовна колонија СВ:Јоаким Осоговски а … ПОВЕЌЕ

“ЏИФОНИ” МАКЕДОНИЈА

Најдобриот филмски фестивал за деца и млади, Џифони Македонија кој  деновиве  се одржа во просториите на КИЦ”Романса”односно во Домот на … ПОВЕЌЕ