ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДИТЕ ОД КОНКУРСОТ ЗА НАЈУБАВО АМАТЕРСКО ПРОЗНО ДЕЛО

Денеска во просториите на Домот на Културата во Македонска Каменица се одржа литературно читање по повод смртта на најголемиот македонски револуционер Гоце Делчев,народнит херој Миле Јаневски Џингар,текстови за денот на европа 9 мај и прозни дела во чест на нашиот револуционер Вера Јоциќ.

Во едно на денешното литературно читање беше спроведен и конкурсот за најубаво литературно прозно дело,каде учествуваа неколку ученици од основното и средното општинско училиште  и беа изберени три најубави аматерски литературни дела.

Добитници на наградите се следниве:

1 награда Лора Стојановска 9 одд.ооу “св:Кирил и Методиј“-Дводневно патување во рамките на меморијалниот турнир “Миле Јаневски-Џингар“

2 награда Валерија Милковска ооу “св:Кирил и Методиј“-школски прибор

3.награда Симона Митковска 7 одд ооу “св:Кирил и Методиј“

На сите учесници им се заблагодаруваме за учеството на конкурсот а наградените да дојдат во просториите на Домот на Културата да си ги подигнат наградите.

Bookmark the permalink.

Comments are closed