ФОЛКЛОРОТ Е ВИЗА ЗА ПОЕВТИНИ ПАТУВАЊА ВО СТРАНСТВО И ШИРЕЊЕ ПОЗНАНСТВО

ЕВРОПСКИТЕ МЕТРОПОЛИ И ЗЕМЈИТЕ ОД АЗИЈА СЕ ДОСТА ИНТЕРСНИ ЗА ДА СЕ ВИДАТ И ДОСТА СКАПИ ВО ПРИВАТНИ АНГАЖМАНИ. ФОЛКЛОРНИТЕ АНСАМБЛИ И КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИТЕ ДРУШТВА ИМ ДАВААТ ШАНСИ НА СВОИТЕ ЧЛЕНОВИ ТОА ДА ГО ДОЖИВАТ ЗА ПОМАЛКУ ПАРИ. ОСТВАРУВАЊЕ НА НОВИ КОНТАКТИ И ПРИЈАТЕЛСКИ ВРСКИ УЧЕЊЕ ДОСТА ЗВОРОВИ НА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ А ДА НЕ БИДЕ АНГЛИСКИОТ. ВО МЕСЕЦ ЈУЛИ ДЕЦАТА ОД КУЛТУРНО УМЕТНИЧКО ДРУШТВО „ВЕРА ЈОЦИЌ“ ОД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА РЕАЛИЗИРАА ПЕТ ПАТУВАЊА: ЛУБЛИН – ПОЛСКА; ДОБРИНИШТЕ БУГАРИЈА; ВРАЊЕ СРБИЈА И ДВЕ ВО НАШАТА ДРЖАВА.

 

КУД „ВЕРА ЈОЦИЌ“ ЗАЕДНО СО АНСАМБЛОТ ТОСКА ОД ШТИП ДВАНАЕСЕТ ДЕНА ЈА ПРЕЗЕНТИРАА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА ПРЕД ПОЛСКАТА ПУБЛИКА.

SLIKA1

УЧЕЊЕ НА ПОСКИ ТАЦИ УЧЕСТВУВАА СИТЕ ГРУПИ КОИ БЕА НА ФЕСТИВАЛОТ.

SLIKA2

НА ВРАЌАЊЕ ОД ПОЛСКА СЕ ПОСЕТИ И БУДИНПЕШТА

SLIKA3

ИАКО ИМАМЕ ДОСТА СЛИЧНОСТИ ВО ПЕСНИТЕ И ИГРИТЕ СО БУГАРСКИОТ НАРОД ВО ДОБРИНИШТЕ КАМЕНИЧКИТЕ ДЕЦА ДОБИА ОВАЦИИ И АПЛАУЗИ.

SLIKA4

ПРЕД САМИОТ НАСПТАП УШТЕ УШТЕ ЕДНО НОВО ПРИЈАТЕЛСТВО ВО ВРАЊЕ СРБИЈА .

SLIKA5

ДО КРАЈОТ НА ЛЕТОТО КУЛТУРНО УМЕТНИЧКОТО ДРУШТВО „ВЕРА ЈОЦИЌ“  ЌЕ БИДЕ ДОСТА АКТИВНО НА ГОСТИ НО И ВО УЛОГАТА ДОМАЌИН.

Bookmark the permalink.

Comments are closed