• Каменичко културно лето 2017

ДИРЕКТОР

direktorДипломиран историчар-архивист Гоце Стојановски

Датум на раѓање:

08.01.1984 година во Македонска Каменица

Република Македонија

Образование:

Во 1999 година го завршува основното образование во основното училиште св:”Кирил и Методиј” во Македонска Каменица

-Во 2003 година го завршува средното образование во гимназијата “Методи Митевски-Брицо” денешно “Миле Јаневски-Џингар” во Македонска Каменица

-Во 2008 година дипломира на филозофскиот факултет –Институт Историја,насока Историја со Архивистика на универзитетот св:”Кирил и Методиј” во Скопје.

-Во 2009 година со дополагање на наставни предмети на  филозофскиот факултет во Скопје завршува за професор по историја.

Работно искуство:

-од  2011 до 2012 година работи како наставник по историја и етика во основното училиште “св:Кирил и Методиј” во Македонска Каменица

-од 2012 до 2014 година работи како шеф на работна група во ЈП Камена Река во Македонска Каменица

-од 2014 до 2015 година работи како директор на ЈП Доминг од Македонска Каменица

-од Мај 2015 до Декември 2015 година повторно работи како шеф на работна група во ЈП Камена река од Македонска Каменица

-од декември 2015 годиа- работи како директор на Културно-информативниот центар ”Романса”Македонска Каменица .

Контакт телефон со директорот:

078-566-469

078-416-492

Comments are closed